Kom och träffa R2D2 och Stormtrooper

Thomas Nixon är ett Star Wars-fan utöver det vanliga. Han cosplayar som Stormtrooper och han har byggt en fullt fungerande R2D2. På Sweden Game Conference och Spelfestivalen i Skövde kan du träffa dem båda. Och några robotkompisar till R2D2.

Intresset för Star Wars startade tidigt för Thomas Nixon. Och det var givetvis den vita duken som blev den utlösande faktorn.

- Jag såg den första Star Wars-filmen på bio med min pappa. Och jag blev direkt inspirerad och intresserad av filmteknik, vetenskap, scienc fiction och fantasi-genren, säger Thomas Nixon. 

Många år senare, som vuxen, tog fascinationen för Star Wars ny fart. Det var när den nya Star Wars-vågen drog fram på 2000-talet. Vintern 2008 byggde han klart Skandinaviens första exakta och fullt fungerande kopia av R2D2 från den berömda Star Wars-sagan.

- Den tog exakt tolv månader att bygga. Sedan dess har jag byggt tre stycken Astromech droids, det vill säga R2D2-liknande robotar.

Thomas har även byggt andra robotar, exempelvis Wall-E från filmen med samma namn. 

- Det som är lite extra spännande fakta med den är att min Wall-E är den enda färdigställda och fungerande Wall-E utanför USA. Det finns bara åtta fungerande Wall-E-robotar i hela världen, sju av dem i USA och en i Sverige.

Tack vare Sweden Game Conference och Spelfestivalen i Skövde får du chansen att träffa Thomas Nixon och hans robotar.

- Många frågar ofta vad mitt nästa projekt blir. Och det får bli en överraskning som avslöjas i samband med presentation och expo av mina robotar på Sweden Game Conference och Spelfestivalen, slutar Thomas Nixon.

Kort om Sweden Game Arena

Skövde är särskiljande som smältdegel för dataspel. Den unika mixen av forskare, talanger, affärscoacher och dataspelsutvecklare skapar en koncentration med en komplett kedja av kunskap och kompetens som har få jämlikar i världen. De framgångsrika satsningarna samlas under gemensam flagg – Sweden Game Arena. Med etableringen av den internationellt erkända The Game Incubator och utveckling av spelnätverken i Göteborg förstärks spelsatsningen i hela Västra Götaland. Strategiska partners i satsningen är Skövde kommun, Högskolan i Skövde och Gothia Innovation AB. Läs mer här