Cybersäkerhet i industriella styrsystem

Under denna föreläsning kommer Combitech och Indegy ge dig en bild av dagens och morgondagens hot mot industriella styrsystem. Du kommer även få ta del av Indegys lösningar och hur de kan lindra effekterna av hoten och bidra till ett strukturerat cybersäkerhetsarbete hos organisationer som är beroende av industriella styrsystem.

Om föreläsningen

Idag är det inte bara våra IT-system som drabbas av cyberattacker utan även de industriella styrsystemen som är grunden för vår tillverkningsindustri och stora delar av den kritiska infrastrukturen.

Bland de kända attackerna mot industriella styrsystem och infrastruktur finns Stuxnet (2010) som slog mot Iranska centrifuger, attacken mot ett tyskt stålverk (2014) som orsakade stora materiella skador på verket samt attackerna mot elnäten i Ukraina (2015, 2016) som slog ut elen till 225.000 människor. Det är dock inte bara industrier och kritisk infrastruktur som drabbas av attacker. I Österrike drabbades ett hotell av att angriparen tog kontroll över systemet som styr de kortbaserade dörrlåsen och krävde en lösensumma för att släppa in hotellets personal i systemet igen. Även om en attack mot det industriella styrsystemet inte orsakar materiella skador kan ett produktionsstopp leda till stora kostnader och förseningar.

För att skydda de industriella styrsystemen krävs andra lösningar än de som är framtagna att skydda vanliga IT-system.

Christoffer Brax från Combitech och John Asher från Indegy kommer att presentera följande:

  • Who is Combitech
  • Who is Indegy
  • Industrial Control Systems (ICS) in the market
  • The security and management issues that arise from the use of ICS 
  • ICS threat vectors and attack scenarios
  • How to secure ICS
  • The Indegy solution
  • The value of The Indegy Solution to both automation engineering and Cyber Security departments
  • Live demonstration

​Combitech är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom Cybersäkerhet och arbetar tillsammans med Indegy som utvecklar världsledande lösningar för att säkra industriella styrsystem för att tillsammans kunna erbjuda kompletta lösningar för den nordiska marknaden.

Målgrupp

Alla som jobbar med säkerhet i företag och organisationer och som är beroende av industriella styrsystem, säkerhetschefer, IT-säkerhetschefer och produktionschefer.

​Mer information och anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan, dock senast den 17 oktober. ​Du kommer att bli bjuden på fika, så glöm inte att ange eventuella matalleriger.

Vid förhinder avanmäler du dig till event@gsp.se.

En hel månad med fokus på informationssäkerhet

Under oktober månad är det fokus på Cyber Security, integritet- och informationssäkerhet i Gothia Science Park. En rad aktiviteter på temat informationssäkerhet kommer att anordnas, detta för att ge dig möjlighet att kompetensutvecklas och lära dig mer om området. Denna föreläsning är en av dessa spännande aktiviteter. Informationssäkerhetsmånaden är en aktivitet i den öppna innovationsmiljön Gothia Science Park och är ett samarbete mellan Gothia InnovationIDC West Sweden, Näringslivsforum, Almi Väst, Agroväst, Skaraborgs Kommunalförbund, Högskolan i Skövde samt företagen Combitech, Informator, Västgöta-Data, ATEA, Sigma och Actea