Digitaliseringen föder oförutsägbarhet - hur hanterar du det?

"Det är viktigare att göra rätt sak än att göra saken rätt." I en ständigt föränderlig värld tvingas vi tänka till om innebörden av Peter Druckers bevingade ord. Digitalisering driver förändring i allt snabbare takt och vi måste hitta nya sätt att säkra att vi hänger med. Annars kommer någon köra om och dra ifrån. Detta har vi hört - så hur behöver vi agera för att säkra att vi gör rätt saker?

Det handlar såklart om processer och arbetssätt, teknologi och kompetensutveckling. Mer än något annat handlar det om ledarskapet. Ledarskapet som företeelse skilt från chefskapet. Därmed handlar det även om medarbetarskapet. Eller som jag gillar att kalla det "medledarskapet". Och inte minst, ett arbetssätt som tvingar oss att ofta kolla att vi är på rätt väg. Det är en framgångsfaktor.

Om föreläsningen

Under denna föreläsning utmanar Thom dig som leder en verksamhet till att tänka till om hur du agerar i din roll som just ledare. Vilken syn har du på medarbetarna och hur skapar du rätt förutsättningar för värdeskapande? Kan vi förlita oss på att experter löser våra problem, eller behöver vi ta till andra grepp?

I presentationen delar Thom med sig av några erfarenheter från arbetet med agil organisationsutveckling på Volvo Car Retail Solutions, och skickar med tips på vägen i ditt fortsatta arbete.

Om föreläsaren

Thom Birkeland har under 20 år jobbat med mjukvaruutveckling i olika bolag i flertalet industrier och i olika roller. Han brinner för att bygga värdeskapande organisationer med engagerade och kompetenta medarbetare. Den genomgripande drivkraften  är att fortsätta utveckla hantverket kring mjukvaruutveckling och att kontinuerligt fördjupa förståelsen för hur man utvecklar värdeorienterade organisationer. Under senare år har Thom varit involverad som senior ledare i snabbt växande organisationer som lever på innovativ produkt- och tjänsteutveckling och driver på digitaliseringen i sin bransch. Idag är Thom avdelningschef för systemutveckling (R&D) på Volvo Car Retail Solutions, ett av Volvo Cars helägda dotterbolag, och driver där en 110 personer stor avdelning inom mjukvaruutveckling.

Anmälan

Du anmäler dig till lunchföreläsningen via formuläret nedan.
​Vid förhinder krävs avanmälan, detta görs till event@gsp.se.

Mer information

Eventet är en lunchföreläsning och lunch finns att köpa i Restaurang Orangeriet i Portalen, du tar med dig lunchen in till föreläsningen. Det går också fint att ta med dig din matlåda och äta den under föreläsningen. Har du frågor är du välkommen att kontakta Carolina Green via carolina.green@gsp.se.

Registrering till Digitaliseringen föder oförutsägbarhet - hur hanterar du det?

Anmälan senast den: 9 oktober, 2018
Representerar du ditt företag = företagets hemkommun. Deltar du som privatperson = din hemkommun.

Hantering av personuppgifter

När du anmäler dig till ett av våra event sparar vi dina personuppgifter för genomförande och information kring eventet. Du kan även komma att få tips om liknande event eller ett event som är en fortsättning på samma tema. I vissa fall kommer vi även komma att skicka ut föreläsarens presentation. För att fortsätta utveckla vårt erbjudande behandlar vi även dina personuppgifter för att kunna skicka utvärderingar till dig efter att du själv anmält dig och deltagit under något av våra event i Gothia Science Park. De personuppgifter som du lämnar när du anmäler dig till ett event sparas i 1 år och används för statistik och rapportering till våra finansiärer.

I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter