Informationsstress - konkreta metoder för att må bättre

Med tiden som konstant faktor i en tillvaro full med val behöver vi alla få bättre verktyg för att hantera vår digitala vardag, både privat och i arbetet. Välkommen på en föreläsning med fokus på informationsstress - hur du kan fungera och må bättre i det informationssamhälle som vi i dag lever i. Knäck ohälsan!

Om föreläsningen

Under föreläsningen kommer du få höra mer om hur utvecklingen inom IT, framför allt internet och sociala medier, påverkar oss som människor, hur de ökande säkerhetskraven ställer ytterligare krav på oss och sammanblandningen mellan privatliv och arbete. Du kommer även få ta del av vilka strategier och tekniker som du kan använda för att bli mindre stressad, mer effektiv och faktiskt må bättre.

Efter föreläsningen kommer du ha fått en bättre känsla för hur internet och sociala medier har vuxit fram, men också konkreta strategier för att arbeta effektivare och må bättre i det moderna samhället.

Exempel på ämnen som tas upp i föreläsningen:

  • Bli effektivare för att må bättre
  • Gör medvetna val
  • Definiera vad som är framgång för dig

Program

17:30 - 18:00 Mingel och kaffe

18:00 - ca 20:00 Föreläsning (med kort fruktpaus)

Om föreläsaren

Marcus Nohlberg är en ledande forskare inom Informationssäkerhet med en mångårig bakgrund som konsult och egen företagare. Hans doktorsavhandling inom Social Engineering var den första omfattande akademiska studien av området och den har fått stor uppmärksamhet, och efter disputationen har Marcus framgångsrikt fortsatt forska inom informationssäkerhet inom både näringsliv och offentlig sektor som lektor på Högskolan i Skövde. Dessutom har Marcus en passion för entreprenörskap och är aktiv inom startupföretaget iodesk.net, som arbetar med att hjälpa företag spara tid via AI-understödd digital kommunikation.

Anmälan

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD.

​Vid förhinder krävs avanmälan, detta görs till event@gsp.se.

Mer information

Kommer du med bil? Glöm inte att ta ett parkeringstillstånd, dessa finns på receptionsdisken i Portalen (Kanikegränd 3).

Har du frågor är du välkommen att kontakta Carolina Green via carolina.green@gsp.se.