IT-exjobbsmingel - en möjlighet att skapa nya kontakter

Behöver du identifiera eller lösa ett problem i din verksamhet? Ett examensarbete med en student från Högskolan i Skövde är ett gyllene tillfälle för dig att utveckla din verksamhet.

Du som har verksamhet kopplad till IT – kom och diskutera dina idéer med Högskolans studenter från utbildningsprogram med inriktning på datavetenskap, systemvetenskap, management, user experience design (& kognitionsvetenskap), nätverk & systemadministration och beslutsstödssystem, alternativt hur människan interagerar med teknologi.

IT-exjobbsmingel skapar kontakter mellan företag, studenter och deras handledare som kan leda till samarbete kring ett examensarbete under vårterminen 2018.

Tidigare exjobbare har bland annat undersökt

  • ​Hur kan man realisera regler från en verksamhet i en (aktiv) databas
  • IS/IT-strategier inom en organisation
  • ​Hur skall man använda användbarhetsdesign
  • ​Problem med kunskapsöverföring

​Program för IT-exjobbsmingel

08.30 - 12.30​ Fokusområde: webb- och teknikperspektiv samt verksamhets- och användarperspektiv

Passen genomförs i tre delar

  • ​Kort presentation av vad examensarbete innebär och relaterad forskning
  • Kort presentation från varje företag
  • Fika och mingel med studenter, företagare samt handledare/examinatorer (forskare) från Högskolan i Skövde där vi tillsammans diskuterar exjobbsförslag och klargör eventuella frågetecken

Under hela dagen finns handledare/examinatorer på plats för samtal med möjlighet att finjustera förslag på examensarbeten, så att dessa på bästa sätt passar både organisationer och studenter. Passa även på att besöka Exjobbexpo samma dag, kl 16.00-17.30.

​Vill du veta mer om Exjobb?

Välkommen att ta kontakt med Jonas Mellin, 0500-44 83 21 eller e-post. Det finns även en LinkedIngrupp kallad ”HIS-IT-Mingel” där du kan kontakta oss samt diskutera examensarbeten. Du kan också läsa mer om examensarbete inom IT och hur ett examensarbete fungerar rent praktiskt i PDF-dokumentet längre ned på sidan. OBS! Examensarbeten inom dataspelsutveckling har en något annan inriktning än det som beskrivs i dokumentet. 

Är du intresserad av studenter inom andra kunskapsområden? Samma dag och i direkt i anslutning till IT-exjobbsminglet anordnas ExjobbExpo för studenter på Högskolans alla utbildningar.

Läs mer om ExjobbExpo och anmäl dig

​Målgrupp

Målgruppen är framför allt IT-företag i Skaraborg med inriktning på produkt- och systemutveckling samt IT-avdelningar i företag och offentliga verksamheter framför allt i Skaraborg.

​Arrangörer

IT-exjobbsmingel är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde och Gothia Innovation AB, företaget som driver och utvecklar Gothia Science Park.

LinkedIn Post "Get the Data: Final Year Projects in 3+1 Bullets"

LinkedIn Post "Checklist for final year (investigation style) projects in their initial stages"