50 000 kr till Lone Hero i Miljonlotteriets game jam

48 timmar senare stod Lone Hero i samarbete med Savvy Solutions som segrare i Miljonlotteriet Game Jam. Priset blev 50 000 kr och chans att utveckla spelet färdigt. – Wow, det här är kanon. Vi hade riktigt roligt och ser fram emot att göra om det, säger Jiro Yoshida på Lone Hero Studios.

30-talet spelutvecklare från sju studios i Gothia Science Park hörsammade Miljonlotteriets utmaning att utveckla framtidens underhållande reveal games för enheter med touch-skärm. Tävlingen genomfördes i form av ett game jam i GSP Makerspace.

– Det är ett spännande samarbetsprojekt där en vedertagen metod för att utveckla spel placeras i en tydlig kontext med syftet att skapa innovativa idéer. Målet är att skapa produktutveckling med effekt i att nå nya målgrupper, säger Johan Hoffman innovationsledare på Gothia Innovation och projektledare för aktiviteten.

Gam jam genomfördes 27-29 maj och resulterade i sju spelprototyper som pitchades för Miljonlotteriets jury som bedömde spelkoncepten med utgångspunkt i sex olika kriterier.

­– Vi är jättenöjda med upplägget och utfallet. Vi upplever att detta var en bra start på ett långsiktigt samarbete och ser fram emot att få genomföra ett likande game jam nästa år. Vi har inte utvärderat allt material fullt ut, men vår ambition är att ta in offert från ett eller flera av bolagen, säger Anna Johansson Ben Salem, affärsutvecklare på Miljonlotteriet.

Vinnarteamet är självklart mycket nöjt med helgen:

– Vi vill passa på att tacka Miljonlotteriet för att de satsade på detta event, för att vi fick möjlighet att vara med och för att deras representanter varit mycket hjälpsamma samtidigt som de gett oss kreativ frihet, säger Jiro Yoshida på Lone Hero Studios.

Deltagande studios utvecklade totalt sju spelkoncept under helgen:

  • Mole Digger av Lone Hero Studios & Savvy Solutions – ett spel där du är en mullvad som har begränsade antal drag för att gräva efter diamanter och nycklar för att öppna upp en skattkista. Vinnare av 50 000 kr.
  • Safe & Sound by Tarhead Studio – ett spel där du ska knäcka koden till kassaskåp genom att noggrant lyssna när du roterar långsamt på ratten. Vinnare av 20 000 kr.
  • Fortune Hammer av PocApp Studios‘ lag 1: Team Dila – ett spel där du med hjälp av en stor hammare krossar din väg till toppen. Vinnare av 10 000 kr.
  • BetJets av Cavelight – ett spel där du satsar på vinnare i tävlingar mellan jets. Vinnare av 5000 kr.
  • Cash Titans av Palindrome Interactive – ett spel där du skjuter bort pansar från en robot för att avslöja skatter gömda. Tre lika ger pris. Vinnare av 5000 kr.
  • Pastry Paradise av PocApp Studios‘ lag 2: Team Sean – ett spel där du matchar läckra bakverk för att vinna pengar. Vinnare av 5000 kr.
  • Caballus av Guru Games – ett spel där du styr en häst som löper fritt genom ett mytiskt och mystiskt landskap och du ska samla mynt och urnor. Vinnare av 5000 kr.

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Inkubator är en av landets ledande inkubatorer och drivs av Gothia Innovation AB, företaget som framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i näringslivet genom att driva och utveckla Gothia Science Park i Skövde. Som en del i det arbetet driver Gothia Innovation även Gothia Science Park Open Arena – en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.