Allt du behöver veta om VR

Allt du behöver veta om heta VR. Det var Sebastian Badylaks ingång när han gjorde ett inspel om virtual reality på The Game Incubator i Göteborg. 

Och 50-talet deltagare i nätverksmötet för spelcommunityt Gamepoint fick en gedigen duvning. Sebastian Badylak, som till vardags jobbar på Gothia Innovation med bland annat scrum training och affärsutveckling av spelföretag samt är PhD-student inom VR, bjöd på insikter och erfarenheter likväl som kunskaper och tips för VR generellt och spelutveckling för VR i synnerhet.

– Varför ska ni bry er om VR denna gång, undrar ni? Inget har ju hänt de tidigare gånger tekniken haft en hype, sade Badylak och fyrade av flera argument varför den tekniska plattformen denna gång kommer att slå igenom.

Bland annat stavas framtidstron pengar.

Tunga investeringar görs av starka aktörer som bland andra Samsung, Facebook, Google och Sony Playstation. Såväl i hårdvara och teknik som i spel, det vill säga attraktivt innehåll för konsumentmarknaden.

– Med mer kraftfulla datorer, bättre respons, lättare headset och ett pris som kommer att pressas skapas nya möjligheter. Dessutom erbjuder Unity Unreal engine och Windows 10, fullt stöd för utveckling till Playstation 4, PC/Steam Android. Och det finns långt över 300 studios som gör spel. Många med riktigt bra upplevelser som utnyttjar "den magi och de superkrafter" du faktiskt kan uppleva i den virtuella världen.

– Men, underströk Badylak också, det återstår mycket arbete, utveckling och forskning för att innovera än mera.

Innan Sebastian lät deltagarna testa upplevelser med hjälp av HTC Vive devkit bjöds en lång och intressant frågestund och diskussion.

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för att skapa tillväxt, bland annat Gothia Science Park Open Arena, en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och Gothia Science Park Inkubator - en av landets tre ledande inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.