Appgradera designar blogg åt kulturnätverk

Sedan en månad tillbaka designar Alexander Karlsson och Johannes Qvarford, under namnet Appgradera, en blogg åt Högskolan i Skövde. Mer exakt till högskolans projekt Designing Digital Heritage Network. – Det är väldigt roligt. Vi har inte gjort något liknande innan så det är kul att skaffa sig nya erfarenheter, säger Alexander Karlsson som är initiativtagare till Appgradera och spelföretaget Deedly Games. 

Högskolan i Skövdes projekt Designing Digital Heritage Network handlar om hur kulturarv kan gestaltas virtuellt i olika digitala medier, detta för att kommunicera och möjliggöra en mer interagerbar inlärning och upplevelse för individen. Det är till detta projekt som Alexander Karlsson och Johannes Qvarford, under namnet Appgradera, ska designa en blogg åt högskolan.

– Vi har fått i uppdrag att göra en blogg som bland annat ska innehålla ett nyhetsflöde om vad som sker inom projektet samt kontaktuppgifter till de involverade personerna, berättar Alexander Karlsson.

Projektet drog igång för en månad sedan och beräknas vara klart om drygt två veckor.

– Vi har inte gjort något liknande innan så det är kul att skaffa sig nya erfarenheter. I och med uppdraget breddar vi oss och fokuserar inte bara på spel, vilket ger oss ytterligare möjligheter. Vi hoppas att detta kan innebära fler samarbeten med högskolan i framtiden. Vi vill gärna jobba med lokala företag och organisationer i Skövde och förhoppningsvis kan detta leda till fler uppdrag även från andra aktörer, avslutar Alexander.

Läs mer om Deedly Games och Appgradera