Armin Ibrisagic talar på GDC i San Francisco

Den galna geten har slagit världen med häpnad. Och nu är det dags för branschen att ta del av jobbet bakom marknadsförings- och PR-succén Goat Simulator.
– San Francisco är riktigt bra ställe att dela med sig av erfarenheter och ta in erfarenhet från folk från hela världen, säger Armin Ibrisagic, Coffee Stain Studios, som talar vid årets Game Developers Conference (GDC).

Få har undgått Coffee Stains säljsuccé Goat Simulator. Spelat som utvecklats för allt från mobiler till PC och konsoler. Och sålts i flera miljoner exemplar. Det har dessutom tagit bolaget på en ekonomisk resa som heter duga. Från cirka 5 miljoner i omsättning 2013 till en prognostiserad omsättning på långt över 100 miljoner för 2015.

Och geten är fortfarande het. På alla sätt.
I mars genomförs en av världens största konferenser inom dataspel i San Francisco. Och med på Game Developer Conferences talarlista finns i år Armin Ibrisagic, Game designer och PR manager på Coffee Stain Studios, ett av spelföretagen i Gothia Science Park.
Han talar under titeln ”PR & marketing lessons from Goat Simulator” på spåret för Business, marketing and management.

– Jag tycker det är jättekul! Skövde är en jättebra stad att starta spelföretag i, men man kan lätt bli ganska insnöad i sina egna sätt att arbeta. GDC är ett riktigt bra ställe att dela med sig av och ta in erfarenhet från folk över hela världen, säger Armin som tidigare talat på GDC Europe i Köln, Nordic Game i Malmö och på Sweden Game Conference i Gothia Science Park i Skövde.
– Det känns som om detta talk är det mest kompletta och genomarbetade. Det är först nu, cirka två år efter releasen, som man kan se tillbaka på hela Goat Simulator-projektet och reflektera över alla erfarenheter.

Armin kommer också att vara del av specialsession när han tillsammans med fyra andra indie-utvecklare kommer att prata om fenomenet "indiepocalypse".

GDC arrangeras 14-18 mars. Om du är på plats och tänker dig att lyssna till Armin får du ge dig till tåls med din planering. Vilken dag och tid Armin Ibrisagic äntrar scenen är ännu hemligt, men kommer att avslöjas via länken nedan.

Porträtt: Sebastian Bularca

Mer om Armins talk på GDC 

Mer om session indiepocalypse

Mer om Goat Simulator

Mer om Coffee Stain Studios