En vecka fylld av spaning – välkommen att inspireras

Digitalisering, blockkedjan, kunddata, hållbarhet, företagets algoritm och innovation. Det är många buzzwords, men omvärldsspaning, diskussioner, paneler och möten under Almedalsveckan skapar bra input, insikt och nya spännande kontakter för att utveckla innovationsmiljön Gothia Science Park och företag som vill bidra till och dra nytta av den.

I rollen som Gothia Science Park Open Arena har Gothia Innovation varit på plats under Almedalsveckan. Fokus för årets omvärldsbevakning i Visby var trender, nyheter och sammanhang inom digitalisering och olika tekniska tillämpningar för de områden som är relevanta för företag, akademi och samhälle i och omkring Gothia Science Park: Digital Health, Gamification, AgTech, Virtual Engineering samt innovationsledning och ledarskap.

Under veckan har representanter på plats producerat ett antal spaningar som du kan läsa, på jobbet, i hängmattan eller i solstolen för att få, förhoppningsvis, värdefulla inspel och tankar för din verksamhet eller ditt företag

 

Läs spaningar från Almedalsveckan

Verktygsspaning – några tips

Entreprenörer, scaleups och dinosaurier

Utjämnad makt istället för maktlöshet

Blockkedjan – förtroende och färre mellanhänder 

Kunddata, hållbarhet och innovationsförmåga 

KORT OM GOTHIA INNOVATION AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för att skapa tillväxt, bland annat Gothia Science Park Open Arena (link is external), en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och Gothia Inkubator - en av landets ledande inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.