Expansion av spelinkubator presenterades under Gothenburg Games

Gothenburg Games E-sport Challenge hölls på Svenska mässan i Göteborg mellan den 19-21 november. Årets tema var ”Spel – en framtidsbransch”. Mycket passande då Gothia Innovation var på plats under eventet för att berätta om sin expansion av The Game Incubator, som finns i Skövde men som nu även startas upp i Göteborg. Etableringen kommer bland annat innebära att fler lovande spelbolag får möjlighet och rätt förutsättningar att lyckas och att Västa Götaland stärks som spelregion.  

Gothenburg Games hölls för första gången i år och var en del av Kunskap & Framtid, en mässa som riktar sig till alla i gymnasieåldern och uppåt.

Två av Gothia Innovations affärscoacher, Johan Hermerén och Fredrik Örneblad, var på plats för att informera om att Gothia Innovations framgångsrika spelinkubator i Skövde, The Game Incubator, även startas upp på Lindholmen under namnet The Game Incubator Göteborg. Något som är möjligt tack vare en god regionsamverkan mellan Gothia Innovation och Lindholmen Science Park.

– Det var många som var nyfikna på expansionen av The Game Incubator till Göteborg, vilket är riktigt roligt. Vad gäller Gothenburg Games tycker jag att det var väldigt bra med tanke på att det var första gången. Fokuset på e-sport kändes rätt och relevant bland besökarna. Jag hoppas vi får se detta i samma utförande fast än större nästa år, berättar Fredrik Örneblad, affärscoach Gothia Innovation.

Invigningen av The Game Incubator Göteborg kommer att ske den 20 januari 2016. Håll utkik på Gothia Science Parks hemsida för mer information.

Läs mer om The Game Incubator

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för skapa tillväxt, bland annat GSP Open Arena, en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och GSP Inkubator, en av landets tre vassaste inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.

 

Bild: Johan Hermerén, affärscoach på Gothia Innovation, presenterade The Game Incubator Göteborg under Gothenburg Games.