Gothia Innovation omvärldsbevakar under Almedalsveckan 2017

Den 2–7 juli åker representanter från Gothia Innovation AB till Almedalsveckan i Visby. Målet med omvärldsbevakningen är att identifiera partners och ekonomiska möjligheter samt sammanhang för aktörer i vårt regionala näringsliv som vill skapa utveckling och tillväxt.

Som en del i att driva en öppen innovationsmiljö jobbar Gothia Innovation genom en arena för samverkan, Gothia Science Park Open Arena. Dess verksamhet och medarbetare bidrar till ökad innovationsförmåga och konkurrenskraft för både individer och verksamheter, främst inom Gothia Science Parks fokusområde Informationsteknologi och ett antal spetsområden. Att Gothia Innovation, i rollen som Gothia Science Park Open Arena, är på plats under Almedalsveckan innebär bevakning av trender, nyheter och sammanhang inom digitalisering och olika tekniska tillämpningar för de områden som är relevanta för målgrupperna företag, akademier och organisationer: Digital Health, Gamification, AgTech, Virtual Engineering. Utöver det kommer Gothia Innovation även att bevaka vad som sker inom områdena innovationsledning och ledarskap.

Syftet med insatsen är att Gothia Science Park Open Arena ska kunna erbjuda relevanta kompetensutvecklande nätverksaktiviteter samt vara ett stöd för individer och verksamheter som har behov av att och som vill utvecklas och utveckla.

​Är du nyfiken på Gothia Innovations närvaro i Almedalen eller arenan för samverkan och vill veta mer? Då är du välkommen att ta kontakt med Åsa Björk, verksamhetsansvarig för Gothia Science Park Open Arena, via asa.bjoerk@gsp.se alternativt 0703-97 77 73.

Du kan följa Gothia Innovations närvaro i Almedalen via flera kanaler:

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för att skapa tillväxt, bland annat Gothia Science Park Open Arena (link is external), en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och Gothia Inkubator - en av landets ledande inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.