Gothia Science Park fortsätter att växa

Den 11 december hölls invigningen av Gothia Science Parks nya lokaler på Pentaområdet i Skövde. - Att Gothia Science Park expanderar är ett stort steg framåt för Skövde, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson.

I Gothia Science Park skapas möjligheter för människor och företag att på ett hållbart sätt utvecklas och växa, vilket bidrar till såväl affärsmässig framgång som regional attraktivitet och tillväxt.

- Genom en tydlig profilering mot digitalisering och informationsteknologi krattar Gothia Science Park manegen för nya branscher och nya jobb, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson under måndagens invigning.

I och med expansionen på Penta kan fler företag få möjlighet att finnas i innovationsmiljön. Forskning visar nämligen att företag som finns i en Science Park växer snabbare och mer uthålligt.

- Det som är extra glädjande är att vi har tre olika fastighetsägare som var för sig gör betydande insatser för den fysiska utvecklingen av Gothia Science Park. Vi har både Arne Lorentzon AB, Skövde kommun och Volvo RealEstate som samtliga gör stora investeringar för att detta ska kunna genomföras, säger Patric Eriksson, vd för Gothia Science Park och avslutar:

- Ett stort tack för det förtroende och den tillit ni har till vårt arbete med att utveckla Gothia Science Park.

Redan i december beräknas det första företaget flytta in i de nya lokalerna på Penta.

Här kan du läsa mer om invigningen

U-hallen redo att fyllas med verksamhet (Skaraborgs Allehanda)

Stark framtidstro när Gothia Science Park expanderar (Skövde nyheter)

Etablering i Gothia Science Park

Vill du och ditt företag utvecklas och växa genom att vara en del av en inspirerande miljö, med tillgång till kontorslokaler och öppna mötesplatser med möjlighet till nya kontakter och nätverk? Då är innovationsmiljön Gothia Science Park en plats för er med närhet till Högskolan i Skövde. Här kan ni utvecklas och växa genom att få stöd i att starta och driva företag, utveckla produkter/tjänster, affärer och få tillgång till kompetens. Välkommen att höra av dig till Kenneth Alfelt, ansvarig för etableringar i Gothia Science Park, kenneth.alfelt@gsp.se.

Bild (från vänster): Katarina Jonsson, Arne Lorentzon, Patric Eriksson, Leif Hultman och Jens Holtinger.