Hellementalz blev vinnande spel under VR Game Jam

Den 6-8 maj genomfördes för första gången någonsin ett VR Game Jam på nylanserad hårdvara i GSP Makerspace i Gothia Science Park, detta tack vare ett Vinnova-finansierat projekt och samarbete med Stunlock Studios AB. Vinnare blev inkubatorföretaget Lone Hero Studios med sitt spel Hellementalz.

- Ett flitigt gäng på runt 30 personer, fördelat på sex stycken team, hjälptes åt att skapa spel till HTC Vive. Teamen bestod av bland annat studenter från DSU, YH, elever från IT-gymnasiet samt en mix av spelutvecklare från olika företag. Temat var ”Coola moves” och i slutändan fanns det sex stycken spel baserade på olika tolkningar av temat. Efter det fick deltagarna rösta på sitt favoritspel, dock inte sitt eget, berättar Sebastian Badylak, doktorand i VR och medlem i GSP Makerspace i Gothia Science Park.

Och i söndags eftermiddag stod det klart att mer än hälften av rösterna hade lagts på inkubatorföretaget Lone Hero Studios bidrag Hellementalz. Spelet går ut på att du kastar eldklot med händerna samtidigt som du skyddar dig genom att dra upp stenväggar.

- Det som återstår nu är att se vilket spel som bedöms ha kommersiell potential. Vi väntar utlåtanden från Stunlock Studios och Snow Cannon Games (USA), och vinnaren kommer att koras mot slutet av denna vecka. Två personer från det vinnande teamet kommer då att få resa, logi och utställning på Gamescom sponsrat av Sweden Game Arena, avslutar Badylak.

Läs mer om Game Jamet i SLA

Kort om GSP Makerspace

GSP Makerspace är en medlemsförening som är en del av Gothia Science Park, innovationsmiljön som drivs och utvecklas av Gothia Innovation AB. GSP Makerspace driver för närvarande ett utvecklingsprojekt inom Virtual Reality med finansiering från Vinnova. Mer om GSP Makerspace

Foto: Sebastian Bularca