Imponerad delegation lärde mer om Gothia Innovations verksamheter

Gothia Innovation AB, företaget som driver och utvecklar Gothia Science Park, hade i förra veckan besök av Kenyas ambassadör tillsammans med representanter från ett flertal afrikanska universitet.

Patric Eriksson, vd för Gothia Innovation AB, höll en presentation för den afrikanska delegationen om innovationsmiljön Gothia Science Park och Gothia Innovations uppdrag – att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika.

– Gästerna visade på stort intresse och ställde många frågor kring våra verksamheter, bland annat kom frågan om hur vi skulle kunna skapa samarbeten mellan Gothia Science Park och innovationsmiljöer i Afrika. Deras respons är ytterligare ett kvitto på att vi har en attraktiv innovationsmiljö med effektiva processer, berättar Patric Eriksson.

Delegationen fick sedan en rundtur i parken och besökte GSP Inkubator. Där de fick veta mer om inkubatorns verksamhet och fick lyssna till två företagspresentationer från inkubatorföretagen PocApp och Tarhead Studio. Johan Hermerén, affärscoach på Gothia Innovation, var nöjd med mötet.

– Det var intressant, flertalet besökare visade stort intresse för vår verksamhet och de bolag som presenterade sina verksamheter. Vi fick många frågor om bolag och produkt samt möjligheter till samarbete. Bland annat fanns det intresse av att skicka team till oss för att genomgå vår inkubatorprocess, avslutar Johan.

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för skapa tillväxt, bland annat GSP Open Arena, en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och GSP Inkubator, en av landets tre vassaste inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.