Många engagerade idébärare när den tredje omgången av Framtidén startade

Framtidén drog i gång den 2 december med 17 nya, glada idébärare och med nästan lika många idéer. Deltagarna kommer under tio tillfällen att få lära sig mer om bland annat affärsutveckling, marknadsföring och ekonomi.

Flitens lampa lös över GSP Makerspace när Framtidéns tredje omgång drog igång. Första träffen innehöll en crash course i metoden Design Thinking från Stanford D:school. Det är en metod som hjälper idébäraren att produktutveckla i samarbete med kunden.

- Crash coursen ger en snabb inblick i arbetssättet, framöver ska vi fördjupas oss mer i bland annat affärsutveckling, pitch-teknik och entreprenörens drivkrafter. Efteråt är målet att deltagarna ska vara trygga i sina idéer, att de har fått verktyg att testa den mot marknaden samt att det ska vara enklare att sedan driva idén mot verklighet. Efter att ha genomgått Framtidén kan man ansöka om att få sitta i GSP Inkubator där man får fortsatt stöd och coachning, berättar Carolina Green, affärsutvecklare på Gothia Innovation AB och fortsätter:

- Det var kul att se att det var ett så stort engagemang från deltagarnas sida. Vi på Gothia Innovation ser verkligen fram emot att arbeta med denna grupp framöver.

Mer information

Nästa omgång av Framtidén startar i mars 2016. Vill du veta mer om nästa omgång eller har du en idé och är intresserad av att gå Framtidén? Då är du välkommen att kontakta Carolina Green, affärsutvecklare Gothia Innovation, på 0703-81 90 10 alternativt carolina.green@gsp.se

Besök Framtidéns hemsida

Om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för skapa tillväxt, bland annat GSP Open Arena, en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och GSP Inkubator, en av landets tre vassaste inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.