Många tog chansen att lära sig utveckla tillsammans med kunden

Den 7-9 december var det full fart i GSP Makerspace när det hölls flera workshoppar inom Design Thinking, en metod där du lär dig att utveckla din produkt eller tjänst tillsammans med kunden. Mathias Crawford från Stanford d:school var åter igen tillbaka i Gothia Science Park för att lära ut metoden till fler nyfikna deltagare.

Den 7 december var det personalen på Gothia Innovation AB, företaget som driver och utvecklar Gothia Science Park, som fick chansen att fördjupa sina kunskaper inom metoden. Temat var då Makerspace med utgångspunkt i frågeställningen "Hur kan vi få fler att få insikt om vad Makerspace är och vilka aktiviteter kan vi ordna för att locka dit besökare?"

- Förra gången Mathias var här började vi arbeta med frågeställningen kring Makerspace. Denna gång fördjupade vi oss ytterligare i det avslutade steget, vilket var nyttigt och lärorikt, säger Carolina Green, affärscoach på Gothia Innovation.

Tisdagen den 8 december hölls två pass till vilka allmänheten bjöds in att delta.

- Vi hade två engagerade grupper som med stort intresse gav sig på det som kallas Crash course i Design Thinking. Under knappt tre timmar skyndar man igenom metodens alla steg. Denna gång var temat The Wallet experience som går ut på att du som deltagare tar fram den bästa plånboken för din kund, baserat på vad du har fått fram om vederbörande, berättar Petri Ahonen, affärscoach på Gothia Innovation.

Den 9 december hölls en heldag där Gothia Innovation bjudit in Nyföretagarrådet (Nyföretagarcentrum, Drivhuset, Almi) samt en delegation från danska Dania Games, en samarbetspartner till Gothia Innovation i projektet Game Hub Scandinavia.

- Vi började med att ta oss igenom Crash coursen på förkortad tid och gick sedan över till att arbeta med en vanlig syn här i Skövde, nämligen frisörsalonger. Deltagarna fick uppgiften att omforma konceptet frisörsalong, givetvis efter Design Thinkings modell. Det genomfördes intervjuer på stan och det byggdes fina prototyper. Resultaten blev nytänkande, spännande och intressanta koncept som byggde på de svar som man fått vid intervjuerna. Sammanfattningsvis blev det tre roliga dagar med högt tempo och många nya lärdomar, avslutar Carolina Green.

Läs mer om Design Thinking och Standford d.school  

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för skapa tillväxt, bland annat GSP Open Arena, en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och GSP Inkubator, en av landets tre ledande inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.