Ny fas för projektet Level up – var med och tyck till

Projektet Level up, där digital nyhetsmedia ska spelifieras, går in i en ny fas. Konceptet som tagits fram ska nu testas och därför vill projektgruppen samla in dina synpunkter. Ta chansen att vara med och bidra. 

Idén med Level up är att sammanföra nyhetsmedia och datorspel och genom det utveckla en testplattform där det ska vara möjligt att experimentera med olika lösningar för att koppla ihop datorspel med nyhetsmedias digitala distributionsplattformar. Till detta ska det även studeras en rad frågeställningar om och i sådana fall hur belöningssystem kan förändra konsumtionsmönster för nyhetsmedia.

– Konceptet som utvecklas kan sammanfattas som en demokratisering av att dela nyheter - idén kan beskrivas som ett verktyg. Verktyget tillåter att nyhetsartiklar från olika källor samlas under samma tak, säger Mathias Nilsson, som är speldesigner och arbetar med projektet, till SLA.

Efter att ha utvecklat konceptet går projektet nu in i en ny fas där feedback är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av idén.

– Vi hoppas nu kunna samla in feedback från många fler personer än i tidigare. Med detta som målsättning valde vi att skapa en webbsida som snabbt och enkelt beskriver konceptet som vi sedan sprider till så många som möjligt. Där får de som vill möjligheten att göra sin åsikt hörd.

Mer om Level up

För drygt ett år sedan startade Gothia Innovation AB och Högskolan i Skövde det unika medieprojekt Level up. Projektet finansieras med 12 miljoner kronor och är ett av de största projekt som Anne-Marie och Gustaf Anders Stiftelse för Medieforskning i Karlstad finansierat. Projektet pågår fram till 2018.

Svara på enkäten här och bidra med dina synpunkter kring konceptet för Level up

Läs mer om Level up här

Hela artikeln i SLA

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för att skapa tillväxt, bland annat Gothia Science Park Open Arena, en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och Gothia Inkubator - en av landets ledande inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och VINNOVA.