Skaraborg Invest ny delägare i PocApp Studios

Skaraborg Invest har gått in med lokalt riskvilligt såddkapital och 10 procents ägande i spelföretaget PocApp Studios. - PocApp är ett lysande exempel på ett innovativt och skalbart utvecklingsföretag, som kan skapa arbetstillfällen lokalt i Skaraborg, säger Carl Henrik Ohlsson, vd Skaraborg Invest. 

PocApp Studios är ett mobilspelsföretag i Gothia Science Park startat av sex studenter från Högskolan i Skövde, där katternas populäritet används i syfte att bygga upp stark varumärkeskännedom. Med produkter som Sling a Kitty, Carpet Kitty och Castle Cats har ett stort intresse skapats för PocApps spel som givit såväl nöjda kunder som flera fina utmärkelser på kort tid, däribland Skövde Academic Game Award.  

- Bolagets vision är att etablera ett världsomspännande varumärke baserat på våra katter som återkommer inom alla våra spel, säger Dilaram Massimova som är vd för PocApp.

När bolaget nu tar nästa steg i utvecklingen mot att uppfylla sin vision har Skaraborg Invest gått in med lokalt riskvilligt såddkapital och 10 procents ägande.

- PocApp är ett lysande exempel på ett innovativt och skalbart utvecklingsföretag, som kan skapa arbetstillfällen lokalt i Skaraborg. Därför satsar Skaraborg Invest på detta bolag som vårt tolfte delägda lokala portföljbolag, konstaterar Carl Henrik Ohlsson vd Skaraborg Invest.

Mer om PocApp Studios

Kort om Skaraborg Invest

Skaraborg Invest grundades av Länsförsäkringar Skaraborg tillsammans med Gothia Innovation AB och med ytterligare 14 lokala investerare skapas en unik blandning av kompetenser och kontakter för att ge nya företag och tillväxtbolag bra förutsättningar att lyckas i Skaraborg. Skaraborg Invest är en viktig samarbetspartner i Gothia Science Park, som ligger i nära anslutning till Högskolan i Skövde. Läs mer om Skaraborg Invest

Mer information

För mer information om PocApp är du välkommen att kontakta Diliaram Massimova via dilaram.massimova@pocappstudios.com eller 0762-32 07 85. Vill du veta mer om Skaraborg Invest kan du kontakta Carl Henrik Ohlsson via cho@lfr.se alternativt 0708-71 70 70.