Stor närvaro under Gamescom i Köln

Idag startar Gamescom, den gigantiska spelmässan i Köln. I år är det inte mindre än tretton spelstudios från The Game Incubator och Gothia Science Park på plats för att promota spel, omvärldsspana, hitta nya affärspartners och underhålla sina nätverk.

För spelföretag är säljresor en viktig del i att vara en lokal entreprenör med en global marknad. Idag drar dataspelsmässan Gamescom igång och självklart finns spelstudios från Gothia Science Park och The Game Incubator på plats, närmare bestämt 13 stycken; Pathos Interactive, Stenkross Studio, Winteractive, Kirikoro Studio, SkyGoblin, Itatake, Flambait Games, Double Trouble Audio, IGDB.com, Palindrome Interactive, Tarhead Studio samt Coffee Stain Studios och Ludosity.

Spelbolagen kommer att hålla till i Sweden Game Arenas monter för att visa upp såväl nysläppta som spel under utveckling. I montern finns även fler spelbolag från olika delar av Sverige samt representanter från Dataspelsbranschen, Game City och Nordic Game.

- I år har vi ett brett spektrum av olika spelgenrer som alla representerar trenderna inom den svenska spelindustrin, säger Laura Bularca, PR & kommunikationsansvarig på Sweden Game Arena.

Är du på plats?

Besök då Sweden Game Arenas monter och träffa spelbolagen samt representanter från The Game Incubator. Du hittar montern i Hall 4.1, booth E18.

Du kan följa allt som händer via Sweden Game Arenas Twitter och Facebook liksom Gamescoms officiella Twitterkonto.

Kort om The Game Incubator

Under drygt tio år har Gothia Innovation AB utvecklat The Game Incubator till en nationell ledstjärna och en internationellt respekterad aktör som understödjer och bidrar till fler konkurrenskraftiga dataspelsföretag som kan etablera sig på den globala marknaden. The Game Incubator finns i Skövde sedan 2004 och i Göteborg sedan 2014. Mer om The Game Incubator här

Om Gothia Science Park

Gothia Science Park är en innovationsmiljö som ligger i anslutning till Högskolan i Skövde. I Gothia Science Park skapas möjligheter för individer och företag att på ett hållbart sätt utvecklas och växa vilket bidrar till såväl affärsmässig framgång som regional attraktivitet och tillväxt. Gothia Science Parks fokusområden är Informationsteknologi och Mjukvaruutveckling med spetsområden inom Finans- och beslutsstöd, Dataspel, Virtual Engineering och Simulering. Gothia Science Park drivs och utvecklas av Gothia Innovation AB, som grundfinansieras av Västra Götalandsregionen och Skövde kommun.