Största Skövde-närvaron någonsin under Gamescom

Idag startar Gamescom, den gigantiska spelmässan i Köln. I år är inte mindre än tolv spelstudios från Skövde på plats för att promota spel, omvärldsspana, hitta nya affärspartners och underhålla sina nätverk. 

För spelföretagen i The Game Incubator i Skövde och Göteborg är säljresor en viktig del i att vara en lokal entreprenör med en global marknad. Under årets Gamescom finns rekordmånga Skövdestudios på plats, närmare bestämt tolv stycken. Det är Mostly Harmless Games, Guru Games, Babloon Studios, Lone Hero Studios, Ludosity, Palindrome Interactive, Rocket Hammer, IGDB och Double Trouble Audio, som alla är företag i The Game Incubator. Med i Köln finns även de etablerade spelföretagen Coffee Stain Studios, Pieces Interactive och Stunlock Studios, som alla är medlemmar i Gothia Science Park. Spelföretagen får även sällskap av representanter från Sweden Game Arena, The Game Incubator i Skövde och Göteborg och Dataspelsbranschen.  

Skövdes spelstudios kommer att utgå från Sweden Game Arenas monter i hall 4.1, stand C25. Som liten spelstudio är sammanhanget en klar fördel:

- Gamescom innebär en fantastisk möjlighet för oss att nätverka och visa upp vårt arbete på en av världens största spelmässor. Utan stödet från The Game Incubator och Sweden Game Arena hade vi helt enkelt inte kunnat åka till Gamescom eller många andra mässor vi fått hjälp med att närvara på. Oavsett sammanhang ligger det ett enormt värde i att kunna vara på plats på mässor för att personligen kunna arbeta för sin agenda – affärsmässig eller konsumtentorienterad, säger Alexander Milton, vd på Mostly Harmless Games och fortsätter:

- På plats under Gamescom kommer vi i första hand nätverka med andra företag inom olika delar av spelindustrin. Som nystartad spelstudio drar vi enorm nytta av att knyta kontakter som kan bli ömsesidigt värdefulla i framtiden. Därtill tänker vi söka samarbetspartners för att försöka lansera vår senaste titel Funklift till konsolplattformarna och även presentera en första titt på ett helt nytt VR-projekt som vi just prototypat. Förhoppningsvis lämnar vi Tyskland med ett välfyllt bagage av erfarenheter, lärdomar och visitkort.

Du kan följa allt som händer via Sweden Game Arenas Twitter och Facebook liksom Gamescoms officiella Twitterkonto.

Vill du följa enskilda Skövdeföretag får du länkar till deras twitterkonton här: Mostly Harmless Games, Guru Games, Babloon Studios, Lone Hero Studios, Ludosity, Palindrome Interactive, Rocket HammerCoffee Stain StudiosPieces Interactive och Stunlock Studios.

Kort om The Game Incubator

Under drygt tio år har Gothia Innovation AB, företaget som driver Gothia Science Park, utvecklat sin spetsinkubator The Game Incubator i Skövde till en nationell ledstjärna och en internationellt respekterad aktör som understödjer och bidrar till fler konkurrenskraftiga dataspelsföretag som kan etablera sig på den globala marknaden. I november 2014 startades The Game Incubator upp på Lindholmen i Göteborg. Läs mer om The Game Incubator

Mer om Sweden Game Arena 

Sweden Game Arena är en plattform och ett ekosystem för att accelerera spelindustrin i Spelstaden Skövde, i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Sweden Game Arena har en unik position och omfattar hela värdekedjan, från utbildning och företag till forskning och utveckling. Mer än 500 spelstudenter från spelutbildningarna vid Högskolan i Skövde, mer än 40 forskare och lärare, ca 300 anställda i mer än 50 spelföretag i Skövde och Göteborg samt ett stort antal affärsutvecklare är aktiva i Sweden Game Arena. Mer om Sweden Game Arena