Sweden Game Arena bärande partner till Swedish Game Awards

Sweden Game Arena är Main partner till årets Swedish Game Awards. – Swedish Game Awards lockar morgondagens talanger och inom Sweden Game Arena kan vi aktivt bidra med erfarenhet och resurser såväl till talangerna som till organisationen som arbetar med tävlingen som avgörs i åtta kategorier, säger Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena.

Swedish Game Awards är en spelutvecklartävling för oberoende spelutvecklare. Den grundades 2002 och är idag Nordens största i sin kategori. Arbetet med tävlingen drivs ideellt av studenter och alla former av partnerskap och samarbeten med sponsorer används för att förbättra tävlingen och till priser till tävlingens vinnare.

– Sweden Game Arena är vår största partner och en av våra viktigaste tillgångar. De möjligheter som vårt samarbete skapar för genomförande av det expo och den gala som är avslutningen på årets Swedish Game Awards är mycket viktigt, säger Alexander Milton, projektkoordinator för Swedish Game Awards 2016.

För Sweden Game Arena, som samlar såväl forskning och utbildning som startups och etablerade bolag inom dataspel, är samarbetet ett strategiskt beslut.

– Tävlingen samlar traditionellt sett många av landets vassaste talanger och självklart är det intressant för våra samarbetspartners att vi engagerar oss i tävlingen. Det kan leda till såväl anställningar som att utvecklare väljer att starta företag i The Game Incubator, som drivs av Gothia Innovation, och finns etablerad såväl i Skövde som i Göteborg, slutar Magnus Ling.

Årets tävling är öppen för att lämna tävlingsbidrag till och med 20 maj och tävlingsledningen förväntar sig upp emot 200 tävlingsbidrag. I samband med årets gala och expo i juni kommer priser att delas ut i åtta kategorier: Game of the Year, Gamers Choice, Best Diversity Effort samt Best Execution inom följande discipliner: Design, Art, Sound, Narrative och Technical development.

Läs mer om Swedish Game Awards

 

Kort om Sweden Game Arena

Skövde är särskiljande som smältdegel för dataspel. Den unika mixen av forskare, talanger, affärscoacher och dataspelsutvecklare skapar en koncentration med en komplett kedja av kunskap och kompetens som har få jämlikar i världen. De framgångsrika satsningarna samlas under gemensam flagg – Sweden Game Arena. Med etableringen av den internationellt erkända The Game Incubator och utveckling av spelnätverken i Göteborg förstärks spelsatsningen i hela Västra Götaland. Strategiska partners i satsningen är Skövde kommun, Högskolan i Skövde och Gothia Innovation AB. Läs mer på webbplatsen