Sweden Game Festival visar upp Spelstaden Skövde

Den 21 oktober är det dags för Sweden Game Festival. Spelfestivalen arrangeras för tredje gången och är i år större än någonsin.

Sweden Game Festival arrangeras av Sweden Game Arena och Next Skövde.

Under Sweden Game Festival kommer ett trettiotal företag, från sex länder förutom Sverige, att visa upp sig. Det kommer finnas möjlighet att testa ett 40-tal spel, även sådana som ännu inte är lanserade. Spelutvecklare kommer att finnas på plats och du komme kunna delta i e-sport eller hänga med olika spelkaraktärer.

- Festivalen är ett led i att tillgängliggöra Spelstaden Skövde för alla som bor i närheten och visa upp den häftiga utveckling som sker i Skövde, säger Magnus Ling, verksamhetsledare för Sweden Game Arena.

Unik spelning i Skövde av kompositör till musiken i World of Warcraft

På kvällen blir det livekonsert med dataspelsmusik, det är bandet Critical Hit gör debut i Norden. De kommer att framföra musik från de mest kända dataspelen genom tiderna, bland annat The Legend of Zelda, World of Warcraft, Super Mario Bros, Pokémon, Tetris och många fler.

- Jag är mycket glad över att vi har blivit inbjudna att spela på Sweden Game Festival. Alla i Critical Hit ser fram emot att besöka Sverige och träffa gamers och musikälskare, säger Jason Hayes, medgrundare i Critical Hit.

- Att Critical Hit ska spela här i Skövde är en dröm som slagit in för Sweden Game Arena och det faktum att det är deras första spelning någonsin i hela Norden gör oss bara ännu stoltare, avslutar Magnus Ling.

Mer om Sweden Game Festival