Tre parkföretag i fokus på frukostmöte för nya möten och samarbeten

Frukostmöte med fokus på presentation och möten samt nya affärs- och utvecklingssamarbeten. Dagens frukost bjöd på gott om resultat för alla delar.

Nätverkande och synlighet - det är utgångspunkten för Näringslivsforums frukostmöten för Skövdeföretagare, vilka arrangeras i samverkan med Gothia Science Park Open Arena (som drivs av Gothia Innovation AB). Under en innehållsrik timme får deltagarna inte bara gott om tid att prata med andra företagare utan även möjlighet att lyssna på företagspresentationer med tydlighet om erbjudande och vad bolagen behöver samarbeta kring. Det kan handla om allt från specifika uppdrag till rekrytering och utvecklingsidéer som kräver flera partners medverkan. 

Vid dagens möte presenterade tre företag i Gothia Science Park sina verksamheter. Först ut var Wincent Marketing som erbjuder tjänster inom strategisk marknadsföring – nuläge som skapar basen för genomförande och allt däremellan.

- Vi erbjuder stöd i flera steg och inte minst när det gäller planering och processen för att välja partner för marknadsföring beroende på vad som ska kommuniceras, på vilket sätt och i vilka kanaler, sade Mats Wiktorsson, vd.

Solution Skövde har bred kunskap om allt från dataspel till appar för olika användningsområden och målgrupper.

- Vi spetsar nu också mot utveckling av mjukvarulösningar för den finansiella sektorn där vi knyter ihop beställarens behov av innehåll hela vägen ut till användarupplevelse och nytta för slutkund, förklarade Alexander Karlsson, vd.

Sist ut i presentationsrundan var Smoofit som erbjuder mjukvaruutveckling och systemutveckling med specialkompetens inom signalbehandling och inbyggda system. Johan Torstensson avslöjade att bolaget nu breddar verksamhet med en egen hårdvarulösning för konsumentmarknaden.

- Den kommer att förenkla vardagen för människor, lovade Torstensson, företagets grundare, vilket skapa de en hel del diskussioner bland deltagarna, både under presentationen och efter mötet.

Förutom företagens inspel fick deltagarna även information om Sweden Game Conference och Spelfestival i Arena Skövde den 20-23 oktober. Mängder av aktiviteter för både företag och aktörer inom dataspelsbranschen samt spelintresserade barn, ungdomar och vuxna utlovas.

- Torsdag-fredag är det internationell konferens med ett 40-tal föreläsare och under helgen blir det spelfestival med möjlighet att testa spel, träffa spelutvecklare, tävla i e-sport och hänga med spelkaraktär, sade Magnus Ling, talesperson för arrangören Sweden Game Arena.

Som grädde på moset avseende dataspel introducerade Tau Petersson, vice vd och eventansvarig på Stunlock Studios i Gothia Science Park, även den turnering som bolaget kommer att genomföra med gymnasieskolor under hösten och som har final på Spelfestivalen.

Dessutom presenterades arbetet med aktiviteter för nätverk, kompetensutveckling och produktutveckling som Gothia Science Park Open Arena bedriver.

- Idag blev resultatet fyra spännande idéer som jag tar med till vår verksamhet för att se hur vi bäst kan stödja dem för att komma vidare och utvecklas till nya produkter som når marknad, säger Johan Hoffman, innovationsledare på Gothia Innovation AB.

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Science Park Open Arena är en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland och drivs av Gothia Innovation AB, företaget som framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park. Som en del i det arbetet driver Gothia Innovation även Gothia Inkubator – en av landets ledande inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och VINNOVA.