Två Skövdestudios i exklusiv mångmiljonsatsning

Två studios startade i Gothia Science Park gör gemensam sak i en mångmiljonaffär. Coffee Stain Studios, spelutvecklaren bakom den enorma succén “Goat Simulator”, går in som medinvesterare i Stunlock Studios nya jättesatsning: BATTLERITE. Ett spännande samarbete som fortsätter bygga ett starkt och viktigt spelcommunity i Skövde.

“Coffee Stain ger oss en unik möjlighet att färdigställa ett drömprojekt. Det är inte bara deras kapitaltillskott som medfinansiärer utan vårt tycke för varandra som gör att vi vågar dela den här resan med dem nu. Detta samarbete kan ses lite som en kärleksförklaring skriven med våldsamt många ettor och nollor.” säger Rickard Frisegård, VD på Stunlock Studios.

“Vi har länge velat samarbeta med Stunlock Studios. Det är en otroligt talangfull studio. När vi fick se deras nya spel så kände vi direkt att det här var något vi ville vara med på.” säger Anton Westbergh VD på Coffee Stain.

“I min roll som affärscoach på Gothia Innovation AB, med uppgift att driva och utveckla Gothia Science Park, är det med stor glädje jag ser två företag som parallellt kommit ur Högskolan i Skövde, är "uppvuxna” i vår inkubator och som lämnat den samma, nu väljer att satsa stort tillsammans”, säger Kenneth Alfelt, ordförande för Stunlock Studios AB.

Stunlock Studios är mest känd för det kritikerrosade arenaspelet “Bloodline Champions”. Detta är ett unikt samarbete mellan två unga och passionerade spelutvecklare, båda med kontor i Skövde. Företagen grundades 2010 och har en snarlik bakgrundshistoria där allt startade som skolprojekt på Högskolan i Skövdes utbildningsprogram för dataspel.

Se spelets trailer