Visa framtidens medarbetare vad ditt företag har att erbjuda

Vill du vara med och utveckla framtidens medarbetare? Missa inte chansen att ta emot en praoelev från årskurs 8 och visa vad din bransch har för möjligheter. 

Nu har du som företagare möjlighet att vara med och påverka ungdomars framtida yrkesval och på sikt säkra företagets personaltillgång samt en möjlighet att synas i ett positivt sammanhang. Från och med hösten 2015 finns ett webbaserat praktikverktyg som ska underlätta samarbetet mellan skola och arbetsliv i Skövde. I Göteborgsregionen har man använt sig av praktikplatsen.se i över tio år och nu är tjänsten utvecklad och kommer i ny tappning till Skövde och Skaraborg. ​

Tillsammans med personal från praktikverktyget i Skaraborg tar du och ditt företag fram ett prao-koncept där fler företag går ihop och "delar" på eleven under en vecka. På så vis blir inte belastningen så stor för det enskilda företaget samtidigt som ni kan visa eleverna vilka möjligheter som ryms inom er bransch.

- Det är oerhört stimulerande att få se vinsterna för alla inblandade och vi hoppas på ett framtida samarbete med företagen i Gothia Science Park, säger Anette Wirdby, huvudadministratör för praktikverktyget i Skaraborg.

Anmäl ditt företag

Du anmäler ditt intresse via https://praktikplatsen.se. För att nå Praktikplatsen i Skaraborg, klicka på "Skaraborgs kommunalförbund" och sedan "Kontakta oss". Vill du veta mer om konceptet är du välkommen att kontakta Anette Wirdby via anette.wirdby@skovde.se