Sex av tio bolag i Startup-Sweden är från The Game Incubator

Precis som i fjol är sex av de tio bolag som valts ut att medverka i Startup-Sweden Dataspel från The Game Incubator i Gothia Science Park respektive på Lindholmen Science Park. - Det är toppen, och ett kvitto på att vi har attraktiva bolag, säger Anne-Marie Kaufmann, Gothia Innovation AB och ansvarig för inkubatorverksamheten i Skövde och Göteborg.

För andra året i rad anordnar Tillväxtverket bootcamps för svenska bolag. Startup-Sweden ger lovande digitala startupbolag från hela Sverige möjlighet att under fem dagar utveckla sin kompetens inom affärsutveckling och utvidga sitt nätverk på plats i Stockholm. Och för andra året i rad är Gothia Innovation som är ansvarigt för att skapa innehållet för veckan med målgrupp spelföretag, i år 29 maj-2 juni.

- Veckans fem dagar har alla olika teman och behandlar såväl affärsmodeller och investeringar som att leda bolag i tillväxt, juridik, pitchning samt PR och marknadsföring, säger Johan Hoffman, innovationsledare på Gothia Innovation och samordnare för veckans innehåll på uppdrag av Tillväxtverket.

Anne-Marie Kaufmann kan nöjt konstatera att utfallet av antagning återigen slagit väl ut.

- Det var fyra respektive två bolag från The Game Incubator i Göteborg respektive Skövde som ansökte och alla kom med. Jättebra, helt enkelt. Veckan är ett bra komplement till inkubatorns verksamhet eftersom den erbjuder en koncentrerad vecka med fokus och feedback inom flera avgörande områden för företagande inom spel och en rad nya kontakter, inte minst inom finansiering, kommenterar hon.

Mer information

Om du vill ha mer information är du välkommen att ta kontakt med Anne-Marie Kaufmann, 070-735 48 15 och Johan Hoffman, 070-960 30 24.

Läs mer om Startup-Sweden

Läs Tillväxtverkets pressmeddelande

Kort om Gothia Innovation

Gothia Innovation AB driver och utvecklar Gothia Science Park, en innovationsmiljö som ligger i anslutning till Högskolan i Skövde. Gothia Innovation stöttar individer och företag med affärsutveckling, innovationsledning samt nätverks- och kompetensutveckling. Gothia Innovation AB grundfinansieras av Västra Götalandsregionen och Skövde kommun.

10 studios som medverkar i Startup-Sweden Dataspel

Doctor Professor, Göteborg har utvecklat ett spel för att lära sig japanska och kinesiska både för de som har det som sitt modersmål samt de som vill lära sig det som andraspråk.

Kirikoro Studios, Göteborg arbetar enligt en ”leanmetod” vilket möjliggör produktion av spelprodukter med marknadsanpassning samt snabb tillväxt.

Pathos Interactive AB, Göteborg är en spelstudio som producerar högkvalitativa strategispel för både PC och Mac som både är lättillgänglighet och anpassad för repetition. I dagsläget utvecklar de RTS-spelet Bannerman.

Stenkross Studios, Göteborg utvecklar VR-spel för flera olika plattformar vilket bidrar till att sprida tekniken såväl som tillväxt av marknadssegmentet.

Flamebait Games, Skövde utvecklar små experimentella spel. Det första spelet med planerat släpp i juni är konstnärssimulatorn "Passpartout: The Starving Artist".

Babloon Studios AB, Skövde utvecklar och säljer mjukvara för produktion av spel på PC och Mac.

Disir Productions AB, Uppsala utvecklar innovativa och dynamiska digitala representationer av historiska miljöer för mobiler med hjälp av AR.

Good Learning, Stockholm tillhandahåller spel som kompletterande verktyg vid undervisning. Idag fokuserar deras lanserade spel på entreprenörskap och affärsutveckling.

Mngrplus Sweden AB, Sundsvall har utvecklat ett sportsimulatorspel för både dator och mobiler.

Ethereal Games, Norrköping tillhandahåller en plattform för gamification genom AR och VR. Fysiska event kan förstärkas genom AR och VR.