Skövde mötesplatsen för framtidens industri

Den 1 juni 2017 går startskottet för verksamheten inom ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde; en öppen innovationsarena som ska stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin och teknikföretag i regionen. I december inviger man sedan den fysiska miljön som kommer att ligga i samma hus som Balthazar Science Center.

På Produktionstekniska dagen bjuder Industrial Development Center West Sweden AB in branschen för att ta del av den senaste forskningen, ny teknik och inspirerande föreläsningar. Temat för årets PT-dag är Den nya industriella revolutionen. I anslutning dagen invigs verksamheten för ASSAR Industrial Innovation Arena.

ASSAR, som är en utvidgning av Gothia Science Park, blir på sikt även en fysisk mötesplats. Arenan ska vara en öppen innovationsmiljö, ett sammanhang där företag kan samarbeta med varandra och med forskningsaktörer för att öka sin förmåga att möta framtida utmaningar. ASSAR ska innehålla en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning med fokus på spetsområdet Virtual Engineering (virtuella modeller och simuleringar). Allt för att skapa ökad konkurrenskraft i tillverknings- och teknikföretag.

– ASSAR går nu in i en ny fas där vi startar upp verksamheten, vilket känns jätteroligt. Innovationsarenan är mer än bara den fysiska miljön. Det innebär bland annat att vi från och med i höst kommer att ha ett brett erbjudande till tillverkande industri. Inom ramen för ASSAR kommer vi att arrangera inspirerande föreläsningar, dela med oss av kunskap och stötta utvecklingen av industri- och teknikföretag säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Initiativtagarna till ASSAR Industrial Innovation Arena är Gothia Innovation AB (bolaget som driver Gothia Science Park), Högskolan i Skövde, Industrial Development Center West Sweden AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Den fysiska utvecklingsmiljön inom ASSAR Industrial Innovation Arena kommer att ligga centralt i Skövde, nära Skövde resecentrum, i den så kallade U-hallen. I huset finns idag Balthazar Science Center som kommer att finnas kvar. Den fysiska miljön, som iordningsställs för ASSAR-konsortiet av Volvokoncernen, blir initialt runt 2 000 kvadratmeter och invigs i december 2017.

Media hälsas välkomna!

Var: Insikten, Portalen, Högskolan i Skövde/Gothia Science Park, Kanikegränd 3

När: 1 juni kl. 14:30 – 16:00
Vi knyter bandet 16:00 och samlas direkt efter det för pressträff i entrén Portalen, Högskolan

Program för invigningen av verksamheten inom ASSAR den 1 juni:

14:30 – 14:40      ASSAR – Vad har hänt senaste året?
14:40 – 15:10      Vilka områden kommer att täckas av ASSAR?
15:10 – 15:50      Vad kommer vi att erbjuda inom ramen för ASSAR och till vem? (Alla fem initiativtagare om satsningen)
15:50 – 15:59      Vad händer framåt?
16:00                   Invigning, på scenen i Insikten

Pristagarna från PT-dagens prisutdelning Årets teknikstudent & Årets Produktionstekniker kommer att finnas på plats vid pressträffen, samt talespersoner från respektive initiativtagare.

Se hela programmet för PT-dagen här: https://magnetevent.se/Event/produktionstekniska-dagen-12564/

För mer information, kontakta: 

Tobias Björck, koordinator ASSAR Industrial Innovation Arena, tobias.bjorck@assarinnovation.se, 0500-50 25 14

Talespersoner för respektive initiativtagare:

Thomas Nilsson, VD IDC West Sweden AB, thomas.nilsson@idcab.se, 0500-50 25 01
Mattias Strand, Högskolan i Skövde, mattias.strand@his.se, 0500-44 83 20
Åsa Björk, Gothia Innovation AB, asa.bjork@gsp.se, 070-397 77 73
Oskar Falk, vice President Volvo Car Engine, oskar.falk@volvocars.com, 0500-27 42 52
Jörgen Gustafsson, Director External Communication GTO, jorgen.gustafsson@volvo.com, +46 31 3234260