Volvo Car Engine etablerar sig i Gothia Science Park

Volvo Car Engine har öppnat ett kontor för sektionen "Manufacturing Research and Concepts" i Gothia Science Park. Den huvudsakliga verksamheten är att leda forskning, förutveckling och de tekniska frågeställningarna inom förberedande produktionsutveckling.

Manufacturing Research and Concepts arbetar med utveckling av tillverkningsteknik och koncept, inklusive konceptuell produkt- och processintegration, som är tänkta att tillämpas i kommande industrialiseringsprojekt.

Det nya kontoret i Gothia Science Park kommer att stärka möjligheterna till samarbete med Högskolan i Skövde och andra forskningspartners.

- Fantastiskt inspirerande att Volvo Car Engine väljer Gothia Science Park för att etablera sin framtid, säger Kenneth Alfelt på Gothia Innovation AB och som är ansvarig för etableringar i innovationsmiljön.

Är du nyfiken på att etablera ditt företag i Gothia Science Park?

Vill du och ditt företag utvecklas och växa genom att vara en del av en inspirerande miljö med tillgång till kontorslokaler och öppna mötesplatser med möjlighet till nya kontakter och nätverk? Då är innovationsmiljön Gothia Science Park i Skövde platsen för er. Här kan ni utvecklas och växa genom att få stöd i att starta och driva företag, utveckla produkter/tjänster, affärer och få tillgång till kompetens. För frågor kring etablering i parken är du välkommen att höra av dig till Kenneth Alfelt, verksamhetsansvarig för Services och etableringar i Gothia Science Park, via kenneth.alfelt@gsp.se, 0708-49 30 50.

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park så att medlemmarna blir framgångsrika. Gothia Innovation driver flera verksamheter för att skapa tillväxt, bland annat Gothia Science Park Open Arena, en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland, och Gothia Science Park Inkubator - en av landets ledande inkubatorer. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet och dess projekt är Västra GötalandsregionenSkövde kommunSkaraborgs Kommunalförbund och VINNOVA.